Nieuws | 21 maart 2024

DSG Zwolle, de Diaconale Stichting Gevangenenzorg Zwolle, verleent pastorale en diaconale zorg aan gedetineerden en hun families in de Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle. We worden geïnspireerd door het evangelie. Jezus zelf heeft immers gezegd: “Ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe” (Mattheüs 25: 36).

We streven naar het vergroten van de betrokkenheid van kerken en organisaties bij de PI Zwolle en het smeden van onderlinge verbindingen. We vormen een brugfunctie tussen de wereld “binnen” en de wereld “buiten”. We beogen een goed aanbod van pastorale en diaconale in- en nazorg aan te bieden voor (voormalig) gedetineerden in Zwolle en omstreken. Dit in aanvulling op de al bestaande initiatieven. Zo faciliteren we bijvoorbeeld een voorleesproject voor kinderen van gedetineerden, regelen we maatjes en organiseren we Alpha – cursussen in de gevangenis.

We hebben een ANBI – status. We hebben een diaconaal pastor in loondienst.

Uw kans om impact te hebben: penningmeester gezocht!

We vinden het belangrijk dat er een goed inzicht is in onze financiën en moeten dit inzicht ook bieden aan diverse betrokkenen, waaronder fondsen en subsidiërende overheidsinstanties. Onze jaarrekeningen worden jaarlijks ook op onze website gepubliceerd. Ook is het financiële aspect altijd een belangrijk aspect in het afwegen van beleidskeuzes om activiteiten al of niet uit te breiden. We zoeken daarom een penningmeester, om onze administratie te verzorgen, betalingen te verrichten en financiële jaarverslagen en tussenrapportages te verzorgen. Verder voert de penningmeester ook algemene bestuurstaken uit, zoals soms vertegenwoordiging bij officiële gelegenheden en het leveren van een bijdrage aan beleidsontwikkeling. Algemene bestuurstaken worden binnen het bestuur verdeeld.

Wat verwachten wij van een penningmeester?

  • Heeft kennis en ervaring op financieel – economisch gebied.
  • Heeft kennis van boekhouden (programma: eBoekhouden).
  • Vertegenwoordigt (samen met de andere bestuursleden) de stichting bij officiële gelegenheden.
  • Collegiale samenwerkingshouding in het bestuur maar eveneens goed in staat tot het zelf uitvoeren van de financiële zaken.
  • Heeft affiniteit met diaconale en pastorale zorg voor gedetineerden.
  • Is christen in woord en daad.
  • Is bereid om samen met de andere bestuursleden ook algemene bestuurstaken uit te voeren.
  • Beschikbaarheid: ongeveer acht uren per maand, flexibel in te vullen. Vijf bestuursvergaderingen per jaar, deels in de gevangenis.

Word een essentieel onderdeel van DSG Zwolle en werk samen voor barmhartigheid!

Solliciteer nu als penningmeester en draag bij aan een positieve verandering in de levens van gedetineerden.


Bent u geïnteresseerd? Of wilt u meer informatie? Zie www.dsgzwolle.nl of neem contact op met de huidige penningmeester Lieke Sebens – Los via: 06 – 292 79 478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Weet u al dat u penningmeester wilt worden en wilt u uw motivatie verwoorden in een brief of mail, dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..