Nieuws | 18 juni 2024

DSG Zwolle, de Diaconale Stichting Gevangenenzorg Zwolle, verleent pastorale en diaconale zorg aan gedetineerden en hun families in de Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle. We worden geïnspireerd door het evangelie. Jezus zelf heeft immers gezegd: “Ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe” (Mattheüs 25: 36).

We streven naar het vergroten van de betrokkenheid van kerken en organisaties bij de PI Zwolle en het smeden van onderlinge verbindingen. We vormen een brugfunctie tussen de wereld “binnen” en de wereld “buiten”. We beogen een goed aanbod van pastorale en diaconale in- en nazorg aan te bieden voor (voormalig) gedetineerden in Zwolle en omstreken. Dit in aanvulling op de al bestaande initiatieven. Zo faciliteren we bijvoorbeeld een voorleesproject voor kinderen van gedetineerden, regelen we maatjes en organiseren we Alpha – cursussen in de gevangenis.

We hebben een ANBI – status. We hebben een diaconaal pastor in loondienst.

Uw kans om impact te hebben: secretaris gezocht!

DSG Zwolle, opgericht in 2016, bevindt zich in een fase van professionalisering en heeft ambitieuze plannen om haar activiteiten uit te breiden. In deze fase zijn we op zoek naar een
secretaris die de externe schriftelijke communicatie, de verslaglegging van vergaderingen en monitoring van gemaakte afspraken verzorgt. Schriftelijke communicatie rondom de continue fondsenwerving is daarbij een belangrijke taak. Voorts verricht de secretaris ook andere bestuurstaken, deze taken worden binnen het bestuur onderling verdeeld.

Wat verwachten wij van een secretaris?

 • Sterke schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, heeft plezier in schrijven.
 • Vertegenwoordigt (samen met de andere bestuursleden) de stichting bij officiële
  gelegenheden.
 • Heeft affiniteit met diaconale en pastorale zorg voor gedetineerden.
 • Onderhoudt (samen met de andere bestuursleden) communicatie met relevante
 • Organisaties, waaronder overheidsorganen, kerken en vrijwilligersorganisaties.
 • Ontwikkelt samen met het bestuur strategische doelen en plannen.
 • Beschikbaarheid: ongeveer acht uren per maand, flexibel in te vullen. Vijf
  bestuursvergaderingen per jaar, deels in de gevangenis.

Word een essentieel onderdeel van DSG Zwolle en werk samen voor barmhartigheid! Solliciteer nu als secretaris en draag bij aan een positieve verandering in de levens van gedetineerden. De huidige secretaris is niet gebonden aan een stopdatum, wanneer u bijvoorbeeld pas over een half jaar of driekwart jaar tijd heeft, kunt u ons ook benaderen voor een functie op termijn.

Meer informatie? Zie www.dsgzwolle.nl of neem contact op met de huidige secretaris D. (David) Renkema via: 06 -507 37 938 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bent u geïnteresseerd en wilt u een (vrijblijvend) gesprek? Neem dan contact op met David Renkema voor het maken van een afspraak. Wilt u uw motivatie liever verwoorden in een brief of mail, dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..