Nieuws | 07 februari 2020
Gedetineerden schrijven mee aan Zwolse Bijbel

Gedetineerden schrijven mee aan de nieuwe Zwolse Bijbel

De eerste Zwolse Bijbel dateert uit de 15e eeuw, hoog tijd voor een versie anno nu was de gedachte van de Zwolse stadspastor.

Iedereen die vanaf vorig jaar april de Grote Kerk in Zwolle binnenwandelde kon een stukje uit de Bijbel overschrijven. Er kwamen ook speciale groepen die wilden meeschrijven of soms werden er op andere plekken in Zwolle stukjes meegeschreven. Zo hebben ruim 1500 mensen vanuit diverse achtergronden meegeschreven aan de nieuwe Bijbel.

Ook in de Zwolse gevangenis werd met enthousiasme meegeschreven aan deze nieuwe Zwolse Bijbel. Muisstil was het in het Stiltecentrum van de PI Zwolle. Je kon een speld horen vallen, enkele mannen schreven samen heel geconcentreerd en supernetjes aan de Filippenzenbrief. Soms met een klein tekeningetje erbij. 

Bewust was er gekozen voor het overschrijven van hoofdstukken uit de Filippenzenbrief. Een brief die Paulus schreef vanuit de gevangenis. Hierdoor spraken de teksten nog meer tot de verbeelding. 

De reacties waren enthousiast en zeer positief. Sommigen vonden het mooi om samen in één ruimte hiermee bezig te zijn. Anderen schreven juist in alle rust van de eigen cel een stukje uit de Bijbel over. Eén van de vrouwen zei: “Wat een eer dat jullie mij hiervoor vragen”.  

Dit Zwolse Bijbelproject zorgde voor een mooie verbinding tussen de kerk ‘binnen’ de muren en de kerk en samenleving daarbuiten!